Woordvoerder Kars Marnink van Stichting Leefomgeving.
Woordvoerder Kars Marnink van Stichting Leefomgeving.

Stichting Leefomgeving: weinig wijzer van expert opinion ring zuid

GRONINGEN – De expert opinion over ring zuid van ir. Hans Blom laat veel vragen open. Ook wordt voorbijgeaan aan een kernprobleem: verwachte verkeersoverlast in Groningen-Zuid door het ontwerp waarin de verkeersafwikkeling op de ring centraal staat. Dat zegt Stichting Leefomgeving Zuidelijke Ringweg in een reactie:

‘De gemeenteraad in Groningen heeft vorige week Hans Blom gevraagd zijn mening te geven over de plannen voor de uitbreiding van de zuidelijke ringweg. Van deze zogeheten ‘expert opinion’ deed hij vandaag verslag in het stadhuis.

Blom had een week de tijd voor het onderzoek. Uit het verslag blijkt dat dat te kort was. Zo wordt op de meeste vragen geen concreet antwoord gegeven, maar wordt er alleen in algemene zin een advies gegeven over de plannen. De strekking van dat advies is om te bekijken of de snelheid op de ringweg verlaagd kan worden, waardoor sommige knelpunten in de wijken misschien gemakkelijker opgelost kunnen worden. Dit bevestigt opnieuw dat de uitbreiding van de ringweg leidt tot meer verkeer in woonwijken. De hogere snelheid van het doorgaande verkeer maakt het moeilijk om aansluitingen te maken voor het bestemmingsverkeer. Dat zoekt daardoor andere routes door de stad.

De stichting is blij met die bevestiging, maar vindt het jammer dat de vraag aan Blom niet verder ging. Woordvoerder Kars Marnink: “Vergelijk het met een nieuwe CV-installatie waar lekkage is. In plaats van te kijken of de leidingen wel goed zijn aangelegd heeft de gemeenteraad iemand gevraagd om de juiste plek voor de emmertjes aan te wijzen. Dit onderzoek toont aan dat je verder moet kijken.” De stichting pleit al langer voor een grondige herziening van de plannen voor de zuidelijke ringweg.’

 

Artikel geplaatst door Hans Berens op 30-09-13 20:32.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Groninger Gezinsbode via:
Advertentie
Advertentie